Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På låtsas - på riktigt

Vi låtsas vara ett par
Vi låtsas ha något gemensamt
Vi låtsas att allt är frid och fröjd
Vi låtsas att livet är underbart
Vi låtsas så mycket att vi tappat det som är verkligt, på riktigt

Är det vi har egentligen för svårt, för jobbigt?
Vad är det vi har, egentligen?

Vi har vår lägenhet – ett hem för mig, en mellanlandningsplats för honom
Vi har vår säng – där min kropp kollapsar så fort den rört vid lakanen
Vi har vår vardag – som mest flyter omkring utan någon vettig plan
Vi har ibland lite fest – en snygg fasad att visa upp för andra
Vi har tid – mellan alla tider som ska hållas
Vi har stunder – när all energi är helt slut
Räcker det för att hålla glöden vid liv?

Vad har vi inte?
Något att prata om – bara en förtvivlad kamp
Engagemang för varandra – ännu en förtvivlad kamp
Romantik – åh, vad jag längtar!!
Glädje – när kände vi äkta glädje senast?
Tid – äkta kvalitétstid, inte bara den inbokade




Övriga genrer av Viva
Läst 282 gånger
Publicerad 2008-02-19 17:30



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Låter som ett genomsnittligt svenskt äktenskap.
Utan att för den skull bagatellisera lidandet.
2008-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Viva
Viva