Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en annan tillvaro


även solen kan vara svart

jag blir så hjävla trött
när självdragaren
åter fått upp
tomma sillgarn
åtta nöjda sälhuvud
runt båten
ger ingen tillfredsställelse
i min ekonomi

jag blir så hjävla trött
när strömmen sätter hårt
och vinden ökat till 10 sekundmeter
trots att prognåsen
talade om lugnt
hydrauliken skriker
garnen glider tomma
ett och annat sillhuvud
förstärker tragedin

vi fick dubblad sillkvot
men sillen försvann
för att dölja eländet
talar man om torsk
kustnära fiske
efter vadå
men det låter bra
i riksdagens talarstol

och tystnaden
från dem som vet
är också
talande.




Fri vers av tom boreland
Läst 1707 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-02-20 10:20

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
\"Goddag, adjö de är dags nu att betala,
här kommer notan på ett silverfat.
De säger att vi har förstört lokalen
och slukat också morgondagens mat...\"
(Anders Fugelstad)
2008-02-22

  Madjori
Att tystnadens vimsiga feghet är talande, märkte man ju inte minst i Debatt programmet, när vederbörande med sin okunnskap lyste lång väg. Pladder... skulle jag vilja säga!

Denna situation måste tära hårt på alla fiskare som kämpar för sitt uppehälle och som är beroende av både väder och fångst.
2008-02-20
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland