Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bokslukerskan

Hon tittar mig suddigt mellan raderna
en bokslukerska
vars ögon vill
men inte kan
fokusera

Ögonen rör sig som läsandes
över mina sidor
men hon tar inte in mig
förstår mig inte
inget registreras

Sömning ställer hon undan mig
smeker mig långsamt över ryggen;
ordnar mig efter kanten
på sin överfyllda bokhylla

Hon klär av sig och
somnar tillfredställd;
en glättig cosmopolitan
följer hennes böljande andetag

Jag står kvar och tänker:
"för henne ska mitt lyckliga slut
för alltid vara dunkelt dolt"
och river mig i strimlor,
vertikalt




Fri vers av pladask
Läst 384 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-02-20 16:50



Bookmark and Share


  hyena
vad man så gärna vill visa en annan människa av sig själv, så många sidor som förblir osedda, olästa, men tålamodet hinner brista innan dess. en väldigt intressant läsning, och det slår mig att hur länge man än känner en människa, hur noga man läst igenom en bok, så finns det alltid saker som man missat tidigare, som man kanske aldrig upptäcker.

underbart diktat, jag förundras över hur detta upplägg föddes. berätta..? :)
2008-03-02

  Thirre
Underbart udda. Gillar särskilt det härliga men tragiska slutet! =)
2008-02-20

  Carola Zettergren
Suveränt snyggt och fantasifullt
poetat!!!
2008-02-20

  glittertindra
stackars bok, oläst och förtvivlad står den i bokhyllan, intressant vinkling...
2008-02-20
  > Nästa text
< Föregående

pladask