Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En känslostorm av något som frågar varför jag, jag inte bara kan sätta kärleken åt sidan?


Så vackert din blick vilade



Varför ska kärleken , en känsla!
riva upp varje skog av guldgrenar
och lugnt blod till att agera och brista
i tung vrede av sorg, av vemod och likgiltighet.





Varför blotta skapelsens fiender i en
kvinnokropp så öm och skör, för den
man vars liv redan är förstört i vetskapen
om att han den dagen sade ifrån sig allt
ansvar för kärleken och dess
språk som så tydligt visar på ånger.





I en liten glimt av framtiden såg
jag en vacker solnedgång med en
naken man vid mina vrister.
Hans varma händer letar sig upp mot
min smala kropp, i hopp om att allt är
som förr fast han i mörkrets sommarnätter
gömt mig undan bakom fullmånen och dess
ovisshet om svunnen glans.






I längtans dagar finns du åter här i ett
evigt letande efter att det någon
gång ska kännas rätt, helt rätt.


Varför ska kärleken , en känsla!
riva upp varje skog av guldgrenar
och lugnt blod till att agera och brista
i tung vrede av sorg, av vemod och likgiltighet.




Fri vers av von ilvingen
Läst 412 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-02-21 16:56



Bookmark and Share


  Vilsen Annette-hittar vägen
Sorgsen men väldigt vacker!
2008-02-23

    sunnanvind
Fantastiskt vacker dikt!
2008-02-22

  issac.a.m
Helt underbart..
2008-02-21

  aol
kärleken är kärleken en vattuflod
den går inte att ingnorera för
då kan man förgås
härlig belysande poesi
och ditt varför vem kan väl svara på
en känsla som besegrar fönuftet
2008-02-21

    Komisarek
Kanonbra skrivet. Jag brukar föredra lite ledigare dikter men den här är hur bra som helst.

Den får en att tänka på de här klassiska dikter man läser, den följer alla mallar och språket är korrekt och avancerat.

Men du lyckas också förmedla ditt budskap.
Bra
2008-02-21

  Larz Gustafsson VIP
Jag önskar också att jag kunde sätta den åt sidan och koncentrera mig helhjärtat på sådant som är mer väsentligt.
2008-02-21
  > Nästa text
< Föregående

von ilvingen

Mina favoriter
Älska aldrig en poet