Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensam har jag kommit, ensam skall jag gå.
Mitt fria hjärta har ingen broder.

Där inne leder stegen till mig sjäv,
människan som ingen annan känner.

Mitt fria hjärta har ingen syster.
Tankarna ritar


Mitt fria hjärta ■

 

Av alla människor jag mött är du den bästa.
Av alla människor jag älskat, älskade jag dig allra högst.
Säg till min vän att han lyser, säg till min vän att jag forfarande finns kvar, bara något annorlunda.
Ännu ser jag solen lysa över regnblöta minnen och leendet slocknar aldrig.
Inom mig ler jag alltid då jag minns dig, jag finns alltid kvar, bara något annorlunda.

Man lär sig med åren, lär sig att acceptera och förlåta.
Plötsligt vet man när likgiltighet lönar sig, plötsligt har man blivit så
vuxen att ingenting skrämmer.
Accepterar det som man tidigare aldrig skulle vika sig till att acceptera.

Flera år senare står två människor vid en valborgsbrasa och
drömmer sig bort i lågorna som en gång flammade så högt.
I skilda städer står två vilsna själar och letar sig djupare i tvivel och oro.
Det kan smärta att vara två, då den andra försvinner.

Jag sitter i ett land långt bort från vänner och igenkänliga ansikten.
Jag sitter och skriver ett brev till en människa som inte längre finns.
En människa vars färgstarka drag får minnen att
väckas till liv. Som idag.

Säg till min vän att han lyser.




Fri vers av von ilvingen
Läst 443 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-04-22 16:29



Bookmark and Share


    Syrak
Poetiskt, med djupa innhåll... fantastistkt
2008-04-22

    von ilvingen
Säg till min vän att han lyser.

Ge en kyss på hans kind, viska att jag ännu minns.
2008-04-22
  > Nästa text
< Föregående

von ilvingen

Mina favoriter
Älska aldrig en poet