Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att bekräfta det mest självklara. Så känner jag igen mig själv, min vän och min fiende.


Ett ansikte

 

Ett ansikte är inte ett tomt uttryck av den fysiska kroppen.
Ett ansikte är livets vittne och ögonen medvetandets själ.


Där syns alla de spår som slitit på människans liv och alla
de lyckliga minnen som ärgat sig fast i smilegroparna.


I ett ansikte speglas rädslan som i omgångar besöker, och i
ansiktet finns kärleken som formar läpparna till att kyssa.


Ditt ansikte visar livet, ögonen bekräftar att det är ditt.

I ett bekant ansikte kan du alltid hitta hem, där vet du din rätta plats och där finner du ro.

Kinder är skapta för att bli smekta av en kärlekshand som älskar just det vackra ansiktet. I ditt ansikte finns du alltid kvar. Där speglas vintern i ögonen och visar ljusa tider då du känner dig som lyckligast.

Ansiktet känner den bitande kylan, sommarvinden och regndropparna som inte räds för att blöta det vackra drag som aldrig aldrig sviker.

Där finns du, där speglas den vackra människan. Hitta tillbaka till det ansikte du älskar mest och de ögon som aldrig släpper din blick.

I ansiktet speglas rädslan som i omgångar besöker, och i ansiktet finns kärleken som formar läpparna till att kyssa.

Ditt ansikte visar livet, ögonen bekräftar att det är ditt.




Fri vers av von ilvingen
Läst 497 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-03-19 14:38



Bookmark and Share


  swimsus@gmail.com
Mycket fina och kloka rader..
Det borde alla försöka bli mer medveten och tänka lite mer på..Allas liv är deras och det syns i deras ögon.
2008-04-03

  issac.a.m
En mycket bra dikt som verkligen griper tag i läsaren.
Ditt ansikte visar livet, ögonen bekräftar att det är ditt..Vilken underbar bild av poetisk uttryck...Underbart
2008-03-19

    ej medlem längre
jag gråter
2008-03-19
  > Nästa text
< Föregående

von ilvingen

Mina favoriter
Älska aldrig en poet