Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att vara lycklig

att vara lycklig
ett liv att leva, en verklighet att prioritera


mår vi verkligen bra i dagens globala miljöproblematiska värld
det vi andas in
hostar vi upp på närmaste akutmottagning, jag svär
världen vi vandrar på, där är himmelen alltid blå
solen är gul och stjärnorna är vita som snö
de hjälper oss att försöka se bortom all tö
vi är omringade av klot som gör allt
för att få oss att orka leva ihop
för alla är inte likadana
varken du eller jag är inte som alla andra
krig och svält, pengar och makt
vi förorenar vår enda människoproducerande plats
där vi känner oss trygga
där vi egentligen borde kunna gå ute på gatan
utan att känna oss skygga
världen är god, vem har sagt att den är ond
det är ju trots allt vi som destillerar verkligheten från ont blod
att göra världen till ett bättre ställe
genom att prioritera konstgjord värme
att inte vilja leva i verkligheten
utan enbart koncentrera sig på tekniken
när jag ligger här och levererar kritiken
dödas miljontals barn i Etiopien
människor bli påkörda av trafiken
jorden upphettas pga föroreningen
alkoholister mår dåligt pga spriten
och vanliga människor trycks ner
på grund av pressen från eliten
hur kan man vara lycklig
när världen sakta vittrar sönder
hur kan man vara lycklig
när jorden snart kommer att gå under
hur kan man vara lycklig
när samhället blir alltmer missanpassat
liberalism kommunism eller diktatur
vårt demokratiska samhälle håller på att förlora sin struktur
fattiga människor underskattas
på grund av att det är moderater som styr
hur kan man vara lycklig
när man vet att fattigdom och fördomar fortfarande existerar
att vara lycklig i ett land som levererar vapen
för att få skaka en rikare människas hand
att vara lycklig bland människor
som endast tänker på sig själva
\"lyckas jag, blir allting bra\"
att inte bry sig om varandra ger mig rysningar
och även jag får svårt för att älska andra
hur kan man vara lycklig
i en värld som har svårt för att andas
hur kan man vara lycklig
i en värld fylld med ondska och hat
hur kan man må bra
i en värld som sakta förvandlas
till en levande apparat?





Fri vers av Karin G
Läst 298 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-02-22 10:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Karin G
Karin G