Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lilla fröken Dysterkvist




Lilla fröken Dysterkvist
har allt som oftast väldigt trist
Vill inte vara med i leken
när barnen klättrar runt i eken
Är knappast någon humorist

Suckar tungt och ofta
Kurar i sin yllekofta
Kommer alltid lite sent
och är vädret grått och klent
vill hon in och softa



Ska klassen göra något roligt
är det inte särskilt troligt
att hon röstar som de andra
som vill ut och vandra
när det är både varmt och soligt

Hon sitter längst bak i salen
Ber aldrig om hjälp med talen
Läxorna glömmer hon jämt
Blir snart ett stående skämt
Dysterkvist är allt bra galen

Fröken tror excentrisk orginalitet
Kanske en blivande stor poet
Själv så säger hon ingenting alls
Sitter där tyst och nyper sin hals
och bär på sin dystra hemlighet

Aldrig tar hon med någon hem
Alltid en nödlögn till dem
som nyfikna gör ett försök
att se bakom dimridåns rök
Måste springa klockan är fem

Förvisso dyster men ytterst lojal
Med näbbar och klor skyddas hemmets skal
Utstår hellre spott och spe
än att någon skulle se
en misär så vidrig och total




Fri vers av Mygg
Läst 253 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-02-23 10:59



Bookmark and Share


  Lyckohäxan Enediel
Verkligen bra diktat. Du får med många bilder och det är ju ofta precis så som du skriver...ytan ska hålla till vilket pris som helst.
Berörande och gripande text det här.
2008-02-23

  berxper
Usch, din beskrivning om den dysfunktionella familjen är tragisk .
Den lilla flickan som inte ber om hjälp, fastän hon borde.
Hon är ensam, utstött och lojal.
Mitt hjärta blöder,
men slår för din dikt!
2008-02-23

    eva m h
Tragik i rimform!
2008-02-23

  Carola Zettergren
Mycket välpoetat!!!
2008-02-23

  Tina-sol
Du får verkligen till det. Rimmat med flyt i texten. Historien du berättar känns välgenomarbetad.
2008-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Mygg
Mygg