Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
utan honom vore jag inte vi..


En truibute till kärleken

Ryggtavlan blev smalare och smalare när han gick.
Hissen försvann neråt och han var borta.
Jag besvarade den slängklyss som jag fick,
och mina hjärtslag blev snabba och korta.

Han kommer tillbaka när solen stiger.
Då lägger han sig bredvid mig i sängen.
Vårens blommande tecken niger,
och blåsten tar med oss i svängen.

Ett älskande par mellan lakan och luft.
En kopp kaffe innan han somnar.
Ibland är det mjukt inbland är det tufft,
därunder lakanen musklerna domnar.

Sen sover han sött som den man han är.
Han vaknar på eftermiddagen.
Han är mitt allt och han är mig kär,
i mörkrets natt och på dagen.




Fri vers av Michaela Förne
Läst 300 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-02-25 00:05



Bookmark and Share


    papillon
Jag är oförmögen att fylla i sådana där kritikschemata men lämnar kommentar ändå. Denna dikt är lätt att ta till sitt hjärta, den har en förtröstansfull ton av hållfast vardaglig kärlek och den är rimmad på ett obesvärat sätt och har en rätt god rytm. Det räcker långt!
Jag stör mig på näst sista ordet i dikten, ljusan - det kan tas bort utan att någonting går förlorat men på så sätt får man ett effektivare slut på dikten. Likadant stör mig ordet benmuskler - det blir lite sjukgymnastik över det, det räcker väl med muskler??
Raderna
ett älskande par mellan lakan och luft
en kopp kaffe innan han somnar
är underbart både välljudande och precisa.
Applåder!
2008-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Förne
Michaela Förne