Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

burfågelskall

ensam
och där sitter de
kvittrande färggranna fåglar
medan jag flyger cirklar
runt deras bur

frihet är att bäras
bort av vinden
ut, ut, ut!

ser dem bli matade;
hur de slåss som svultna hundar
över de torra fröna

så hunsade att de
tillochmed lyfter på benet
när de pissar

till slut blir kvittret för mycket för mig
jag fladdrar ut, bygger bo
och lägger ägg

men inte de
de står kvar i buren
tvingade till varandras sällskap
och skäller

jag skäller också:

friheten luras
lycka är att
buras in




Fri vers av pladask
Läst 447 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-02-26 22:37



Bookmark and Share


  hyena
jag tänker att det finns frihet i en inburad gemenskap, och en instängdhet i att vara ensam fri.
klassisk liknelse med fåglar, men du gör det på ett särpräglat och väldigt eget sätt, du lyckas alltid lyckas du;)
2008-03-02

  To
\"Lycka är att buras in\" Hmm Det är det nog inte många som önskar att bli inburad utan att få möjlighet till frihet. Så det kan väl inte vara annat än ironi det sista raderna.?? Intressant text!
2008-02-26
  > Nästa text
< Föregående

pladask