Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jadu, Tack :) du gav mig orden min vän. inspirationen.


Ja LE mot mig, tussilago... blåklocka solros

Går på en väg,

är långt utanför den rökfyllda stan nu.

 

Tänker på allt det som är jävligt i mitt liv

och hur tråkigt det är

hur mycket ondska det finns

Tänker på all tyrrani

allt förtryck,

sorg och fattigdom

som finns här

 

En lång grusväg, som försvinner borta vid 

skogsbrynet

långt iväg

Jag går där, och känner mig

bitter 

 

Men

något händer

något som väldigt sällan händer mig

 

Solen lyser mig i ryggen,

och

hela jag blir

varmare 

Blommorna som växer i vägrenen

de ler mot mig,

upp mot mig

Tussilago och blåklocka

solros 

Och jag tänker att...

Allting kanske är

ganska så fint

ändå

Allting kanske är

ganska så vackert 

 

Man måste bara ta sig tid,

 

och se efter 

 




Fri vers av ooskar
Läst 762 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-02-27 16:31



Bookmark and Share


  Gardenwall
du är så duktig Oskar! jag blir stolt när jag läser och vet att jag känner dig. att jag känner (och liksom kan kalla mig vän till) någon som skriver så fint
2010-06-14

    En Liten Poet
Jag minns när jag läste den första gången... Jag minns när du berättade att du skrivit den, det enda jag inte minns var hur du fick inspirationen. Bra jobbat, även om den är gammal så är den vacker!
2010-01-17

  sara-alice
tycker verkligen om tanken
och det är fint skrivet, närvarande på något sätt
2008-02-29

  Carola Zettergren
Lågmält nära
fint poetat av dig!!!
2008-02-27

  Larz Gustafsson VIP
Med nya ögon, mannen.
2008-02-27
  > Nästa text
< Föregående

ooskar