Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det är natt och entrén till morgondagen bär på ett pris du inte är villig att betala


jag tänker dra ner himlen likt
en rullgardin och smaka på
nattens söta tårar och alla
stjärnor tänker jag samla i
min mun att bränna sönder
alla ord jag menade men
aldrig vågade säga

vem är det som öppnar där
på andra sidan med en
evighet som dörr och är
det sant att allt i honom är
ont då allt det vackra
förbrukades på utsidan
(gud vad han är vacker)

storebror det är kallt ikväll
men för dig är det kallt jämt
och om du inte tror på
blodsband vad tror du då på
eller svara inte
för jag kan aldrig ge dig en
thrill som dina droger kan

vi delar ju inte samma himmel
vi betraktar inte samma stjärnor
månen kastar inte samma
skuggor över våra kvällar
och våra världar snurrar inte
åt samma håll

du har inga stjärnor i munnen
du har stjärnor i sinnet
bränner sönder verkligheten
och bleker bort drömmarna

vem är jag att smälta samman
två verkligheter

för

snart vaknar världen
i himmelsblå morgon
och natten får sova
ännu en dag

men för dig är det natt jämt
dina samvetsdemoner får aldrig
vila dom skriker jämt i dina döva
öron och du märker det inte själv
storebror
det är enklast så
det var ju alltid enklast så
att glömma utan att gå vidare

för

vem är jag att smälta samman
två verkligheter








jag vet ju inte ens vem du är





Fri vers av vetlandaslyna
Läst 284 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-03-01 22:31



Bookmark and Share


  korpfjäder
Det är som om du skriver om min bror, mitt liv för tretttiofem år sedan... min bror som levde med drogerna i ett annat universum... Han har gift sig i afrika och lever fortfarande i en annan tideräkning.. Ingen kan smälta ihop tiderna...
2008-03-01
  > Nästa text
< Föregående

vetlandaslyna
vetlandaslyna