Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det här är ingen dikt bara ord jag behöver få ur mig.


I nymånens tid


Livspusslet för vår historia
bit för bit
en klarhet över mina blinda ögon

Du sa du älskade,
så nära, ändå så långt borta.
Dina ord bodde inte i sanning
de hade äntrat lögnen.

Spruckna drömmar, grusat hopp
allting dött ur det som aldrig varit

minnen kyssar smak lukt

har nu möglat, en kärleksodör

du fanns aldrig där för mig
du fanns för någon annan
som inte fanns för dig.

För när natten kom med sanning
fanns ingen sanning längre
bara lögner när du förådde min själ.





Övriga genrer av Maria Zena Viklund
Läst 361 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2008-03-08 09:12



Bookmark and Share


  drakbruden VIP
Aj, varje ord gör ont. Dina \"bara ord\" gör poesi, du är poesi!
2008-03-13

  Nils Sondefors
För mig känns detta som en utomordentlig dikt - som POESI!
Applåd!
2008-03-12

  Lasseman VIP
Oj det var starka berörande ord du bara ville ha ur dig.. hoppas det känns bättre, ja sånt gör ont när en själ blir förrådd, skönt du inte är blind längre utan ser sanningen i vitögat.. bra skrivet applåder
2008-03-11

  Lena Renman
Jag visst gör det ont när man blir sviken förrådd övergiven lurad och använd. Om det skriver du här rakt av och helt i sin rätt.

Lena
2008-03-08

  Nina V A
lögn dräper med sin skära och det tar tid att återfoga slamsor av själ, de kryper gärna undan som ådror i armveck inte helt redo för nya stick om än det kan innebära flykt från möjligheter
tycker om dina bara ord!
2008-03-08

  isabel louise
ryser av smärta...
2008-03-08

    Ken Cassel
Aldrig att jag förråder din själ
Det ligger inte i min natur
Är väl som ett litet barn som inte kan ljuga
Inte förens jag hjar lärt mig det i allafall
Kram : ))
2008-03-08

  aol
känner en iskall rysning efter ryggen
2008-03-08

  J A Nicander
Smärta, övergivenhet....svekets inre konsekvenser tar sig uttryck på många men oftast tärande och sorgsna sätt. Den som inte blivit sviken kan inte ens ana upplevelsen. Det är svårt att förstå att det personen gjort egentligen inte direkt handlar om en själv, utan om han/henne. Tack för din öppenhet!
2008-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund