Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här dikten skrev jag 1976


Trollsländan

 

Du vackra trollslända,

varför är du så vacker?

Din färgade, smala kropp

Den glänser som beströdd av månsken

 

Du vackra trollslända,

varför är du så förtrollande?

Dina skira, lätta vingar

Dom är så tunna som solstrålar

 

Du vackra trollslända,

varför lever du blott en enda dag?




Fri vers av Annette Andersson
Läst 413 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-03-08 14:05



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Kort- intensivt och otroligt vackert.
2008-03-09

  Vilsen Annette-hittar vägen
Så kort liv, men intensivt och vacker!
2008-03-09

  Maria Zena Viklund
för att den är magisk! vackert!
2008-03-08

  Larz Gustafsson VIP
Den lever en tid innan, fast då som larv.
Tänk att den heter \"dragon fly\" på engelska...
2008-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Annette Andersson
Annette Andersson