Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ytterligare ord


Du tog min röda längtan och målade den svart


andades du bekräftelse i mig
det du inte kunde få hos henne
vaggade jag dig tyngdlös
i vänta på..

borde jag inte förstått
när hjärtat krymte
lite bit för bit

men hjärtar har inga gränser
det pumpar intill döden

när våren kom
brast inte längtan
den dog med fågelsång

jag har stängt dörren
till mitt inre rum
bytt kod och gömt nyckeln

för en inbrottstjuv som du
är farligast,
smider planer bakom barikaderna

ser inte vidderna av
hur de ödelägger allt





Övriga genrer av Maria Zena Viklund
Läst 405 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2008-03-08 14:19



Bookmark and Share


  desperado
Jag älskar titeln! Själva dikten är bra men når inte riktigt upp till vad titeln lovar.
2008-03-26

  drakbruden VIP
Du beskriver sveket så vackert. Återigen gör orden ont att läsa. Redan titeln är fantastisk!
2008-03-13

  © anakreon VIP
Usch så bra - hoppas det inte är självupplevt...
2008-03-08

  Lena Renman
Förbaksat bra skrivet. Dina bilder av ord ärså bra!
Ont så ont ögr ont och du bra att diktjaget stängt dörren här. Räddat hjärtat, satt en gräns på det gränslösa.

lena
2008-03-08

  J A Nicander
Låter sunt, var rädd om dig själv och låt tiden få en möjlighet att skapa den distans du behöver till detta. Kram på dig tös!
2008-03-08

    gufa
röda längtan

vaggade jag dig tyngdlös
i vänta
när våren kom

jag har stängt dörren
gömt nyckeln

hjärtar har gränser
intill döden

längtan
den dog med fågelsång
tyngdlös
målad svart.
2008-03-08

  devilsangel
Här finns en så stor smärta bakom orden...sveket luktar långa vägar...*kramar om*
2008-03-08

    Maria Malm
Rätt att gömma nyckeln.
2008-03-08

  isabel louise
du gör rätt i att byta kod och tids nog läker såren...kram på dig!
2008-03-08

  aol
dina rader tränger sej på du gör rätt göm nyckeln
slicka såren dom läker så sakta sköt om dej
2008-03-08

    RebeccaW
Fint skrivet, första raden är så vacker och rubriken är ju perfekt!
2008-03-08

    söötsnö
mycket bra poetat
2008-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund