Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hörde om den katolska kyrkans som lyckats få hårdare abortlagar och om kvinnorna som försvarar det.  Hörde om den bostadslösa kvinnan som drack T-röd. Hörde om den ökande kvinnomisshandeln. Hörde om någon internationell kvinnodag, vad är det?<


Heligt liv

Hjärtat
pumpar liv
heligt liv

icke valt heligt liv
misslyckats med allt
heligt liv
ensamt tomt och kallt
heligt liv

Livets påstådda
okränkbarhet
uppgraderad
av kyrkan

inga typer av aborter
tillåtna längre

hjärtat pumpar liv
heligt liv...

 

08.03.09

 

Klart jag vet vad internationella kvinnodagen är. Ett kommersiellt jippo som pågått rätt länge.  Vilket som, ett kvinnoliv verkar inte ha något vidare värde någonstans. Inte här heller vad än vissa framgångsrika ( få) kvinnor säger.
Jämliknet, vilket skämt...

 

 




Fri vers av Lena Renman
Läst 382 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-03-09 09:24



Bookmark and Share


  aftermath
\"Ett kommersiellt jippo som pågått rätt länge.\"
träffsäkert med en bitter bismak
dina rader andas en ilska, uppgivenhet (ibland)
och raka besked om hur illa ställt det (!)fortfarande är!
2008-03-09

  Maria Zena Viklund
Pumpar fram en hög med applåder!
2008-03-09

  katt.inc
\"icke valt heligt liv
misslyckats med allt
heligt liv
ensamt tomt och kallt
heligt liv\"
Smärtsamma rader och du blandar känsla, religion och politik på ett omtumlande sätt i denna dikt. Så bra Lena, så bra.
2008-03-09

  devilsangel
Viktiga, kloka ord från dig som alltid. Bra Lena!
2008-03-09

  Erik L
Bra skrivet om ett viktigt ämne!
2008-03-09

    Lillemor
Hos oss i Sverige vete sjutton vad
8 mars är bra för - här diskuterar vi
kvoter för män o kvinnor i bolagsstyrelser,
i riksdagen, etc. Visst är det en slags
rättvisa, en slags jämlikhet om kvinnor
har samma möjligheter som män.
Men betoningen borde ligga på
INTERNATIONELLA kvinnodagen, som du
tar upp i denna text:: där både
abortfrågor o ffa SYNEN på kvinnor
ännu är som på medeltiden. Jag anser att
på 2000-talet är Fattigdomsperspektivet
viktigaste av allt att bekämpa. Utan arbete
/utbildning stampar klassamhället på samma
konstgjorda grund.
2008-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Lena Renman
Lena Renman