Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Slott eller fattigstuga

Ung man ligger söndersparkad

trots varningar

Lite avundsjuka trodde man

men mest fanatiskt hat

Han trodde att han kunde

rädda världen

undan fattigdom

Men blotta tanken var djärv

Hans mod gick över gränser

in i silverglacerat slott

till

fattighusets smuts

inget rent vatten

att torka sår

ingen tacksamhet

över mod

Det var hans hjärta

hans vilja

och hans

undergång




Övriga genrer av Betlehemsstjärnan VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-03-11 14:41



Bookmark and Share


    sunnanvind
Starkt om viljan att rädda, om sårbarheten och offret...sätter tankegången i rullning här...
2008-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Betlehemsstjärnan
Betlehemsstjärnan VIP