Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag drömmer vid sidan om

jag drömmer
vid sidan om
alla andra drömmar
i ett kontursvagt skikt
att jag fylls av mod
från givmilda erfarenheter
vulgära försvarsmekanismer
och blåögd vilja
att jag sedan
vänder mig om
möter de kamouflerade sanningarnas
krokiga demonblickar
och memorerar
de djupaste vilsemönstren
att jag befriar förståelsen
från sitt taggtrådade väntrum
lär mig att stava
till okej
och försiktigt spårar ur
enkelspåret
att jag därefter
åter vänder mig om
och går tillbaka
till idagen
men med en annan steglängd
en annan stegtyngd
och med ett bredare synfält
att jag i idagen
den som råkar råda
tar pulsen på
den växtvärkande medvetenheten
och sedan
lugnt förvissad
samlar ihop passande klokvirke
och bygger en språngbräda
med välriktande sviktegenskaper

(Utdrag ur en långdikt som löper längsmed vänstersidorna i en bok som jag precis har publicerat via Vulkan, https://www.vulkan.se/Preswriter.aspx?ItemID=7502 )







Fri vers av Alstermark
Läst 302 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-03-11 18:27



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
O vilket flyt du har...för att uttrycka mig spontant.underbar poesi..oerhört bra det här!!!
2008-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Alstermark
Alstermark