Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
... ett tema jag inte kan släppa


Att springa in i väggen, gång på gång på gång

I våra dödsmasker ritas smärta
och stora leenden

Kunde materien bara bli
och ordna allt så här långt
i sitt blinda seende

sätta igång detta skeende och ge oss
möjlighet att vara ögonen ...
... varför förväntas ett naturligt beteende?

en förenkling kan hända tänkt
av en dagslända som ingenting
kan ändra

Svart och vitt målar fan på väggen
tillsammans med andra ärkeänglar
en ljusets varelse och en best
hans gest utstuderad nonchalans

långfingret höjer sig uppsträckt
från en knuten hand
ut i rymlig rymd
för våra ögon skymd

(vi bara tar vid när det är vår tid
 i en oändlig benrangel dans)

... som fingret visade på möjligheter
över livets fataliteter
dess absurditeter och tragikomiska
banaliteter ...
... som gäckande den mänskliga tanken

patetiska är vi med tvagna kroppar
parfymerade höljen
förtvivlat skylande ...
... den oundvikligt slutliga stanken

på din panna livet fläktar
flämtar
underordnad
materiens lag

hoppet är ett mycket bräckligt käril
nedlagd i vårt väsen
i vår kropp bor längtans fjäril
som söker sin nektar
och vill göra natten till dag

vad mer vet väl den vise som är värt att veta
än vad den vise dåren redan vet?




Fri vers av Joakim Södersten
Läst 401 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-05-16 08:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Joakim Södersten
Joakim Södersten