Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hörde att man mätt hur mycket påverkan flickor respektive pojkar känner från  massmedias förvridna utseendeideal....


Med anledning av en fråga i tiden

Fortfarande fostras
flickebarnet
till behagande

söker gillande utifrån
för att duga till
räcka för
ta hand om

därav den demoniska skada
medias förvridna skönhetsideal
åsamkar känsliga könsmognande
feminina själars varande


08.03.12




Fri vers av Lena Renman
Läst 818 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2008-03-12 09:08



Bookmark and Share


  Betlehemsstjärnan VIP
Så sanna ord..o samtidigt skrämmande/B
2008-03-13

  Carola Zettergren
Mycket bra poetat om angeläget
ämne!!!!
2008-03-13

    sunnanvind
Bra att du skriver om det...MYCKET BRA!
2008-03-13

    Maria Malm
Bra text..kanske inte bara medias fel, även om de spelar stor roll. Kanske föräldrars och andra vuxnas påverkan också. När min dotter var 7 eller 8, sa en bekant kvinna om min dotter:tänk, hon är precis som en flicka ska vara, smal och fin!
2008-03-12

  katt.inc
Viktigt ämne! Jag tycker att massmedias focusering på utseende har ändrats till det sämre faktiskt, så utseendefixerat som det är idag var det inte för sådär tjugo, trettio år sedan. Jag tycker att det borde gå framåt men istället går det åt andra hållet.
2008-03-12

  stella
I Afrika är det en komplimang att få höra \"Vad fet du är!\". Där hade vi betraktats som magra skrällen! :)
2008-03-12

  Maria Zena Viklund
så sant, jag var på en föreläsning häromdan med en socinom som arbetat med ungdomar i över tjugo år och hon berättade att fortfarande har vi samma syn på flickor som du beskriver och att det intet är nytt på den fronten, men hon säger dock att det inte beror så mycket på massmedia som föräldrar ändå jag blir orolig när jag hör som hon sa att på matcher står fortfarande mpappor och skriker du springer som en jävla kärring, jävla fitta osv samtidigt kan de tom stå bredvid sina döttra och skrika detta vad skapar det för bild hos både våra döttrar och söner, jo flockor duger inte, det gäller även småäxta pojkar som inte kan leva upp till det manliga starka idealet, men jag ser ändå hopp vii kan förändra och måste förändra synen på hur vi vill att våra döttrar och söner ska växa upp och med vilka förebildsbilder.

Tack för bra text!
2008-03-12

  Vind
Visst har du rätt i ditt konstaterande. Kom att tänka på en alldeles underbar punkpop-låt med Knugen Faller

http://www.wastedsounds.com/mp3/knugen_faller_-_lagg_ner.mp3

:)

2008-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Lena Renman
Lena Renman