Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om en världsdel, som aldrig blir hel igen


En hel världsdel är förstörd

Afrika, vad ska jag säga

ingen kan ändå

ge tillbaka

det som en gång

bara var ert

ni tvingades på

språk och religioner

ni tvingades på

 fattigdom och svält

 ni blev

mördade och torterade

vi får hoppas

ni får hjälp

av länderna som

är skyldiga

dessa hemska brott

de är skyldiga

att hjälpa

er mer

än de gör nu

snarare så

blir ni utnyttjade

av dem

och andra

rika länder

kritikerna menar kanske

att dagens människor

från de gamla kolonialmakterna

ju är oskyldiga

men de har fel

de vältrar sig i lyx

och snor åt sig 

enorma pengar

från afrikanerna

därför är de skyldiga 

därför är vi

alla skyldiga

vi som bara

spenderar och spenderar

 

 

 

 

 




Fri vers av Skrivarn
Läst 192 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-03-13 17:59



Bookmark and Share


  Susanne Ljung Adriansson VIP
Afrika ligger mig varmt om hjärtat, och visst är det i det stora hela sant att den rika världen, trots allt bistånd, genom historien har tagit mer från Afrika än den gett - tänk bara på alla råvaror och naturrikedomar - inte är det afrikanerna själva som blivit rika på dem. Men det är också sant att det finns en annan sida av Afrika än bara svält och krig.
2008-03-13

  Larz Gustafsson VIP
Det finns ett Afrika som inte är förstört.
Jag har sett en del av det med egna ögon.
Vi har en så stereotyp och schablonartad bild av Afrika.
Trakon och uppsvullna magar.
Men det är långtifrån hela sanningen.
Jag håller emellertid med dig i princip.

Vad de sant kristnas engagemang i Afrika beträffar så har det bara bidragit till att lyfta nationerna som berörts. Kenya är ett exempel.
2008-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Skrivarn