Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du är K-t för mej, i Kärlek

För mej är du
Som en gömd skatt
Som en pärla i en jättemussla
Öppna dej för mej
Likt en sval vattenkälla i ett torrt land
Skänker du min törst
Livsgivande vatten


Du är för mej räddningsbåten som kommer när jag är i sjönöd
Eller den nödställde som behöver min hjälp
Du är tavlan som fångat hela mitt intressa, kan inte slita min blick
Du är författaren till de böcker jag inte kan släppa
Förrän jag läst klart

Du är den enda… som kan få mej att be om hjälp
Fast jag inte behöver
Om du ber mej om hjälp
Släpper jag allt för din räddning

Du är den, som kan få mej att sitta tyst
Och njuta av tystnaden
Även när jag är full av frågor
Men också den som jag inte kan sluta tala med
När jag börjat, jag vill veta allt
Och
Jag vill att du ska veta allt… om mig

En dag ska vi gå
På marker med fullmogna hjortron
Vi ska dansa i månskenet på natten
Yla vår älskade sånger till mångubben
Bada en vedeldad bastu i mörkret
Kasta oss dödsföraktande i det svarta vattnet
Älska i den heta luften därinne
Fortsätta älska i det svarta vattnet

Dricka våra öl
I det varma mörkret
Där endast glöd och gnistor lyser
Allt detta, iklädda endast kärleken
Och lusten
Där vår lystnad är den andras lycka
Där våra fötter följer varandras
Där våra händer aldrig får sin nyfikenhet
Tillräckligt stillad

Där, där himmel möter helvete
Himmel är att vara tillsamans
Helvetet att vara åtskilda
En evighet tillsammans
I våra själars möte
Där kroppen aldrig mer kan vara hel
Utan den andres närhet
Där finns vår lycka
Där finns vår lystnad
Där finns vår tillfredsställelse
Där är törnekronan som inte smärtar
Eller kunga spiran som inte tynger
Där finns vår fulländning
Vårt alfa och omega
Vår början och vårt slut
Men likt en åtta går den varv på varv
I en ändlös tidlöshet
Utan tristess
Eller tomhet

Där kärlekens kläder aldrig blir omoderna
Även om kropparna blir skröpliga
Där jag vid 90 år fortfarande kommer i dej
Innan vi somnar i varandras armar
Om än med rynkiga kroppar
Men med själar friska som maskrosor
I försommaren…




Fri vers av LassO
Läst 274 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-03-14 21:57



Bookmark and Share


  -Ulla Tilemo- VIP
En underbar och njutbar läsning. Den innehåller många små fina pärlor, fina metaforer att le åt, men framförallt, innehåller den så vackra kärleksbeskrivningar! Applåd. Bokmärkes
2008-03-14

  Lyckohäxan Enediel
Du kan ju skriva sån där kärlekspoesi juh! *S*
Snyggt skapat!
2008-03-14

  Blomster
Är det inte så alla vill ha det?
2008-03-14
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO