Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(2008-03-18)


I det nordvästa hörnet av mitt badrum

I det nordöstra hörnet av mitt badrum
bor förtretligt nog en korpulent spindel
Jag har sett det fanskapet förr,
men var väl på bättre humör då.
Eller så hade jag hela den dagen
skridit i tillgjordhet och onaturligt beteende.
För idag satte reptilhjärnan igång.
Det var en inkräktare i mitt badrum!
Det gör mig lite stolt och glad
att jag iaf försökte duscha ihjäl den.
Men jag klarade inte av det,
den har ju inte gjort någon illa.
Och min mänskliga hjärna sa till reptilhjärnan
att det där lilla fanskapet inte var ett hot.

Så istället för att fly, stannade jag.
Istället för att äta upp den, såg jag på den milt.
Istället för att fäkta och fasas, insåg jag
att den kanske är precis som jag.




Övriga genrer av Stjärnregn
Läst 231 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-03-18 15:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stjärnregn
Stjärnregn