Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flyktförsök

Jag har kedjat fast mig själv
slagit bojor kring mina anklar
och blodet forsar ur såren
som slits upp
när själen
vill fly

Jag har stuckit knivar i min hjärna
försökt karva bort döda bitar
och stuckit hål på minnen
för att inte fastna
i det som
var

Jag har klöst sönder mina ögon
gjort revor i mina hornhinnor
och klippt av synnerverna
för att inte kunna se
allt det som
var

Jag har stuckit nålar i mitt hjärta
lagat det noga med björntråd
och tråcklat ihop artärerna
för att hålla dig
kvar där
inne

Jag sparkar och vrider mig av smärta
innan såren till slut läker ihop
och jag vågar lossa på repen
Förstår att jag
är rädd för
att älska?

 




Fri vers av Lapptanten
Läst 308 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-03-19 00:03



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
vacker kärleksdikt
2008-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Lapptanten
Lapptanten