Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

(I do it for the poet, I do it for the love)

universum

världen

samhället



jag läser programmet

som står för fred och broderskap

jag ler när jag ser

riktig vänskap

jag skrattar när jag hör

ljuva stämmor

leta sig in i mina öron



men läser jag programmet

ytterligare

och mer noggrannare

ser jag inte kärleken

eller vänskapen

jag hör inte skrattet

eller den ljuva musiken



under tiden då jag läste programmet

fick jag lära mig

att så är systemet

jag fick lära mig att ignorera

vara tyst, och inte störa mera

jag fick lära mig att

det inte var någon ide

att experimentera och

organisera, ställa till rätta

eller protestera

men ingen har sagt till mig

att jag inte får diskutera



universum

världen

samhället



programmet gav mig ytan

det gav mig en

ytterst liten inblick

så ska det vara och så

ska jag se det

jag fick lära mig att

jag inte kunde se problemet

jag fick lära mig

att jag inte fick

kliva utanför

det som stod

innanför



universum

världen

samhället



och så har programmet

hypnotiserat oss

vi människor

i den illustrerade världen

som manipulerats av

abstrakta ord som bara

snuddat våra sinnen

visst ser vi hemskheterna

och förbannar oss över

reglerna, som egentligen inte

finns över huvudtaget



men det vi bearbetar

i våra tankar

är så mycket mer

än oklara regler

som ska leda till seger

mellan rik och fattig

gammal och ung

kung eller president

rött eller blått



universum

världen

samhället



jag är trött på

att inte få inblicken

jag är trött på

att inte få förmedla kritiken

jag är trött på

att stå mitt i publiken

jag är grymt besviken

på mig själv

och alla andra

när vi bara står

och beklagar oss

över varandra



universum

världen

samhället



det är dags att

bränna upp programmet

det är på tiden

att vi inser

hur vi behandlas

i samhället





Fri vers av Karin G
Läst 388 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-03-19 10:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Karin G
Karin G