Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tibet, Burma och tusentals andra platser... I tillfälligheternas rum bor skillnaderna. En skärtorsdags-bara-ordare.


Röda ränder mellan gatstenarna.


Av en tillfällighet landar tranan
på denna plats,
dit även jag av en tillfällighet kommit

av samma skäl
befinner oss här,
på färd mot någon annanstans.

Skillnaderna mellan fågel
och människa är många,
men den största är kanske
att vi människor var dag
får rita oss ett par inre vingar
att segla vidare med,
igenom och bort
så vi kan passera tidningstryckens murar
för att inte drunkna i den oljesvarta
smärtans grepp, och bli kvar
på alla de plaster där
de svarta stövelknecktarna passerat
och avstannat de tillfälligt
förbipasserandes resa.









Övriga genrer av _Mian_
Läst 298 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-03-20 20:41



Bookmark and Share


  Ronny Berk
en god tankes fria färd över bokens blad...fri som tranan men med den naturens begränsning som vingarna bär...en mycket tänkvärd och läsvärd text ...
2008-03-21

  noname_realmind
\"för att inte drunkna i den oljesvarta
smärtans grepp, och bli kvar
på alla de plaster där
de svarta stövelknecktarna passerat\"

Fy farao vad bra uttryckt!
Man blir alldeles gråtnödig av denna... )-;
2008-03-20

  _Mian_
Larz..läs ingressen. \"...och alla andra tusentals platser i världen\". De omfattar ALLA former av förtryck oavsett religon, politisk åskådning, kön, sexuell läggning und so weither...
2008-03-20

  sister mary
De inre vingarna, ja tack och lov för dom. När ska vi lära oss att låta varandras vingar växa, istället för att klippa dom korta och obrukbara. Tack för en viktig text!
2008-03-20

    ej medlem längre
Ja. Av samma skäl... vi är levande organismer på jordens kropp och vi har alla en särskild uppgift.
2008-03-20

  Larz Gustafsson VIP
Varför reagerar man bara när förtrycket drabbar just buddhister?

Det finns buddhistiska länder där kristna förtrycks.

Och i Kina sitter massor av kristna i koncentrationsläger.
2008-03-20
  > Nästa text
< Föregående

_Mian_
_Mian_