Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Långfredagen


33. Kom nära korset


Dom har satt en krona av törne
på Jesus
Dom har spottat på honom
och slagit honom
Kom nära korset
Dom har drivit spikar
igenom Jesu heliga händer
Maria, dom plågar ihjäl din Son
Kom nära korset
Jesus vrider sig
Ropar ut sin övergivenhet
Hela ondskans andemakter
hela världens djupa bortvändhet
bär Jesus på sitt hjärta
Han ropar, min Gud, min Gud
Kom nära korset
Jesus ropar, jag hör
Fader förlåt dem
Kom nära korset
Jesus fångar upp oss
i sin heliga blick
Kom nära korset
Jesus ber sin sista aftonbön
och går in i döden
för oss, för oss,
för mig.




Fri vers av Maria T
Läst 429 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-03-20 23:00



Bookmark and Share


  Kalle.O
Den förra gjorde mig glad..,nu plötsligt lipar jag...!
Vilken gud vi har!!
Vackert...
2008-04-13

  Bibbi VIP
\"Och då han under sitt kötts dagar med starkt rop och tårar hade framburit böner och åkallan till den som kunde frälsa honom från döden och blivit bönhörd för sin gudsfruktan skull,
lärde han, fasän han var son, lydnad av det som han led,
och då han vart fullkomnad, blev han för alla dem som lyda honom en orsak till evig frälsning\". Hebr.5:7-9
Å, detta heliga mysterium upphör aldrig att fascinera och tack för att Du så väl formulerat detta denna långfredag.
2008-03-21

  Michaela Dutius
Mycket vacker och innerlig med smärtan så tydlig
2008-03-21

  KristinaE
Ja, lider för oss och vår försoningsprocess fortskrider.
2008-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Maria T
Maria T