Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
har du nånsin kikat mellan grässtrån hållt din anda och tagit dig tid till att lyssna, sett förbi vårt hårda kitin?


Insektsviskaren


Ifall jag hör en insekt viska
om blommor
som lärt sig
pollinera
utan hjälp

Då finns det hopp än
för dig och mig

men


Du säger insekter talar inte
de surrar,
följeslår med vinden,
viljelöst.



Spindelväv
spinns
på måfå

och silverfiskar
klonas ur
dina silverbestick

visst? ehm.

Trollsländor lever
för varje dag,
som om det vore
deras sista

- inte då!
de bara infinner sig
i sitt öde,
menar du.

Sniglar är för tidsfördriv
och fjärilar är för
syn skull,

lite som jag då

Jo vi myggor må suga
men är beredda
att offra liv och lem
för en glimt
av dig.

Du var aldrig
särskilt mycket
för fantasi.




Fri vers av john ekström
Läst 685 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-03-21 11:49



Bookmark and Share


  Elin Katten Lo VIP
Tycker om denna. Speciellt:

/Sniglar är för tidsfördriv
och fjärilar är för
syn skull,

lite som jag då/

"Lite som jag då", det är fan klockrent!

Snyggt.


E
2008-07-08

  opheliavampira
denna text fick mig att stanna till för några andetag
för den är bland de bästa som jag läst på länge
2008-03-21
  > Nästa text
< Föregående

john ekström
john ekström