Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

3 sorters kakor och en obäddad säng




Jag hittar
choklad&kak-
smulor, bland
svettiga lakan
en alldeles försen
söndagkväll.


Och jag upptäcker att
jag är så jävla
ensam,
egentligen.
För pojken som
smulade ner min
säng
har sagt farväl för länge
sen. Och förmodligen
kommer han aldrig
tillbaka lika
oförändrad som han
brukade vara.




Och jag känner
ett stort behov av att
skära upp mig
innifrån
med skärvorna från
tallriken av porslin
som glömdes
bort, där det stod
på det runda
bordet.

(För kakorna är ju slut.)




Om jag
skär upp mig själv
kan jag sedan
göra en
tavla
av alla små
delar och
hänga upp den lite
konstnärligt sådär.


Så att i alla fall
jag blir oförändrad



För vi
vill ju inte
förändras.
Vi vill ju vara
likadana
så att två personer
kan klicka
hela livet men
så är det inte



Vi,
förändras.
Jag förändras.
Du,
förändras.






Och fan för det.







Fri vers av Sagolik trollunge
Läst 283 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-03-22 12:56



Bookmark and Share


  1up
...och tänk om man kunde både äta den och ha den kvar, kakan!

Härligt titulerad poesi, första stycket tar mig till en skön annnan verklighet, filmiskt, med så små medel som kaksmulor smulas jag in i degen av diktens tankar och bakas om i sinnet, ja typ iaf!
2008-06-10

  Larz Gustafsson VIP
Du är nog den sötaste av alla kakorna, cookie.
2008-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Sagolik trollunge
Sagolik trollunge