Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fallgropar i kärlekens landskap

Skelettskrammel och thé terapier.
Schopenhauer och otidsenliga betraktelser.
Hur din hand flyter ut i min,
när du tränger in i mina vilda ögons längtan.
Pompejis ruiner är inget mot våra fallna drömmar.
Mänsklighetens illusioner prydde våra nakna kroppar
Men vi, vi bara skrattade, ty intet gör ont som
krig och kärlek.

Av alla döda ting, var vi de enda levande
bland ödsliga ord och ytligt levene.
Det finns bara ett ord för älska, dö!
Ty när du tömmer mig på allt blod
och jag skimmrar likt elfenben, vet jag
för första gången att jag lever.

Nej, du är inte den enda inte heller
en i mängden. Du är summan av
livets lyckliga stunder. I samma
utsträckning som jag älskar mig själv.

Jag blundar för att återskapa
livets längtan, kastar förnuftet åt
demonerna, låter passionen styra min väg.
Du min älskade ristade kärlekens sigill under min hud,
där bebor nu fjärilar, som förökar sig, får mig att förlora
förståndet. När jag ligger under täcket och snyftar
bedjer till Gudarna att väcka dig. Hör jag skrattet
från underjorden.






Övriga genrer av Maria Zena Viklund
Läst 315 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-03-25 12:56



Bookmark and Share


  Ronny Berk
en sökandets och längtans poesi med vackert fjärilsfladder...men nära skymningslandets demoner...väl skrivet om kärleks känslospelor...
2008-03-25

  Aisha VIP
...tycker mycket om den här.....så speciell.....och för varje läsning ser jag något nytt....kram från Aisha
2008-03-25

  aol
härlig sann djup livspoesi som berör en på djupet kraaaam
2008-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund