Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

med vårars envishet



solen igen
våren igen
med oefterliknelig envishet
år efter år
trots blötsnötyngda bakslag
när vinter redan sedan länge
tycktes ha gett upp kampen
för i år
och köldrekord långt in i mars
när min blick redan lystet börjat
söka efter passande vårutstyrsel
i garderob och skyltfönster
och näsan sniffande efter
den blöta jorddoft som djupt i mig
signalerar
tid för växtlighet

kanske något att lära där
om att trots allt
trots bakslag och tveksam reträtt
i farstun, trots brända fingrar
och stukade självförtroenden
trots allt detta
fortsätta

för visst är det så
att det finns en vår
och det finns ett liv
som vill
växande




Fri vers av Hans VIP
Läst 298 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-03-27 15:30



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Ny vår, då slår
det till, och man
vill, att allt slår
mer än gott till,
igen, igen, igen...
2008-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Hans VIP