Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Av sista raden är ungefär hälften tagen ur filmen "Hidalgo"


Musikens roll i mitt liv

 

"Lugna favoriter..."

 Radion spyr ut ljud. Musik och prat,

de blandar sig i varandra och blir en flytande

Böljande massa, är den blåaktig?

Jag blundar och försöker lyssna ordentligt

Känna musikens puls i ådrorna, instrumenten

blåsa lätta brisar i ansiktet

Jag försöker få fram sångens budskap till just mig

och jag vill blanda musikens smak med tuggummit jag har i munnen

Jag vill lära känna sången och tonerna,

Berätta om hur jag lever mitt liv, och få lära mig deras vilda danser mellan olika öron

 

Hoppas på att det kommer en lätt sång snart, en som jag

försiktigt

kan ta mig in kärnan på, och känna på.

Men hur jag än försöker så hinner jag bara skrapa på

ytan, för sedan byts den ut

Mot onödigt prat eller en ny, för mig främmande låt

Och jag dansar långt bort ifrån mig själv och vägrar blicka hemåt




Övriga genrer av Amy
Läst 297 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-04-02 18:03



Bookmark and Share


  Kalle.O
Du är otroligt duktig på att förmedla ett budskap!!
2008-07-04

  tatjana
Ja, musiken har en stor inverkan på ens liv...
Fint beskivet!
2008-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Amy
Amy