Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
mest senryu som vanligt


mars 08 samling


västkusten stormar
in över ord och stycken

flöde av känslor

*
nog var hon synlig

hur skulle hon kunna bli
helt genomskinlig

*
i gryningsljuset

rör sig riporna över
gammal havsbotten

*
tack vare molnen
ryms ett större perspektiv

ovan lila björk

*
om och om igen
jag öppnar de öppnade

åren och såren

trött på att läsa mig själv
(rädd för att skriva det här)

*
då nu och sedan
förrätt huvudrätt dessert

tiden och målet

*
ords eviga kraft
sprungen ur diktarens röst

ett mysterium

*
i blicken bakåt

kunde han se att mönstret
pekade framåt

*
inför döden är
vi alltid tillsammans

bruset avskalat

*
klagar inte på
ljuset, nu kan jag välja

ett eget mörker

*
på avstånd såg jag
ur en oväntad vinkel

ögonens skönhet

*
sydländskan tycker

släkten gör sig nog bäst på
ett fotografi

*
även en flaga
innesluts i tanken

att universum
omsluts av elden

*
hissnande åktur
i himmel och helvete

så knapparna rök

*
eldfängda buskar
brinner gör träden över

målade ramar

*
solister sökte
samspela i marssolens
strålvita svalsken

*
(formfri haiku)
på golvets gröna kakel
tecknades en vacker skål
av hennes långa hårstrå









Bunden vers (Haiku) av Fredrik P. VIP
Läst 513 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-04-04 09:03



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Underbara funderingar och ett stor mått av livsvisdom, denna blir min favorit,

då nu och sedan
förrätt huvudrätt dessert

tiden och målet
Tack för god läsning.

Eva
2009-02-07

  Inkarasilas
Buga er för kung Fredrik, han håller utochinvända paraPlyer i hand och har solen på insidan när det regnar, what, vete fan du är så in i helvete bra.
2008-04-05

  Maria Zena Viklund
helt fantastiskt skrivet, du berör och gör mig rörd, applåd o bokmärke!
2008-04-04

  aol
du bara gör din haiku så sanslöst bra ja allt du gör
jag bugar magnifiko
2008-04-04

  Ulf Lagerholm
några av dessa har jag läst förut, å den som jag tycker om allra mest är den med trerättersmenyn, genialisk, även annat smått och gott va det också

kul idé met ett sånt diktmedley
tummen upp
2008-04-04

    Melona
tycker du är så otroligt grym på detta!

stor applåd, bokmärke med!!!
2008-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP