Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Naturens krafter visar sig


Aprilkraft





Ute på innanhavets udde

rycker stormen i kläder och kropp.

Känner svajande naturens kraft.




Vågor sköljer in över strandens stenar.

Trädens grenar viftar.

En grupp flyttfåglar passerar ljudligt.




Blåsippor står upp ur mossan.

Några tränger upp bland löven.

Våren kommer.




Fåglar sitter i dungar av träd.

Kvittrar ivrigt.

Konkurrens eller livsglädje ?




Sedan länge fallna trädstammar

är helt täckta av gröna mossor.

Blir till mull om bortåt 200 år.




En stor asp ligger nergnagd, halvt avbarkad av bäver.

En björk står halvt genomgnagd.

Bävrarna syns aldrig till.




Gråa lavafläckar växer

på rödkorniga stenblock.

Den gamla stenhagens lavar trivs.




Plöjd åker ligger med jordbruna fåror.

Stenar har trängt upp till jordytan.

Måste plockas bort.




Fri vers av boen
Läst 260 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-04-06 19:47



Bookmark and Share


    sunnanvind
Gillar läsningen o applåderar! Tack!
2008-04-06
  > Nästa text
< Föregående

boen
boen