Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om hur man ser på de rullstolsbundna och handikappade i samhället


Vi har båda mönster i handflatorna

Går på gatorna med dig 
då ser jag att vi båda har mönster i handflatorna
när du talar till mig rör du precis som mig på munnen
varför ser andra dig som en person som i vårt samhälle är helt försvunnen?
Du är lite speciell men det finns ingen som du som är lika snäll 
jag förstår ej hur de kan tycka så
bara för att du är förlamad från ben till tå 
hur kan de låta dig ensam rulla
de som tittar snett på dig är inget annat än av hat fulla
din vilja får rullstolen att röra sig framåt inget annat
annars hade den ju tvärt stannat
så om viljan finns i deras inre
borde inte de handikappade vara värda mindre




Fri vers av Skrivarn
Läst 510 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-04-07 19:22



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Mycket tänkvärt och något jag ofta tänkte på alla de år jag jobbade med handikappade.
Applåd!
2008-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Skrivarn