Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon som i en ospecifierad människa, skulle minst lika gärna kunna vara en han.




Vem hon är?

 

- Se vad hon gör, nu får ni se vem hon är.

- Så hon är vad hon gör?

- Ja

 

- Nu gör hon aldrig mer så,

- Hon gör sig bara till.

- Så hon är alltså det hon inte gör nu? 

- Precis.

- Hon är alltså den samma nu som då fast hon gör olika saker?

- Hon är alltid den samma.

- Så vi människor är alltid den samma än vad vi gör?

- Helt säkert.

- Hur vet vi då vem dom är?

- Genom vad de vill göra.

- Hur vet du då säkert, vad hon vill göra, då hon gör olika saker vid olika tillfällen?

-  Ja men se hur hon gjort? Hon beter sig så dumt, ändå dömer hon andra för vad dom gör.

- Så man ska inte göra som hon och döma andra utifrån vad de gör?

- Precis.

- Istället utifrån vem de är, vem dom nu än må vara?

- Ja exakt, hon kan ju inte veta vem andra är, så hon har ingen rätt att döma.

- Hur ska hon göra då?

- Ge alla en chans, förlåt dem ifall de gör något dumt, och ge dem en ny chans.

- Är det inte det hon gör nu?

- Nä, hon gör sig bara till.

 

 




Fri vers av Lars Granlöf
Läst 304 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-04-10 08:11



Bookmark and Share


  Hildegun Relefors
Du kan verkligen ge uttryck av ett resonemang jag aldrig vill delta i! Fy och avsky och på pricken!
2008-04-13

  dalida_bl
Enligt mig dålig formulerad förlåtelse...*ler sött och retas*
Annars är det bra........
2008-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Lars Granlöf
Lars Granlöf