Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En rastlös själ där endast rötter håller kvar

 

Jag trotsar det heliga som om

jag bar skammen som min närmsta

sköld,

men jag är inte skammen

inte heller är den invigda skulden

där min kropp bärare av det heliga

sakramentetet.

Det är slöjor, skepnader

av konstgjord andning.

För nuet bär ingenting.

Det är såren som blöder,

som lämnar historiska vingslag.

Och det är blott i det vilseledda

som rädslan hämtar sin frukt,

både bitter och söt.

Här står jag nu och försöker

befria mig från generationers börda.

Som om det vore min sak frigöra rötter.

Likväl fann jag dem, i lappmarker

och kuvda ögon, i dina händers mönster.

 




Övriga genrer av Maria Zena Viklund
Läst 396 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-04-11 08:49



Bookmark and Share


  Kristina Wallbing
Din dikt berör mig oerhört stark. Läser den gång på gång.
Nej; \"nuet bär ingenting. Det är såren som blöder\" det finns tröst i de orden.
Stor klokskap även i \"Som om det vore min sak frigöra rötter.\"
Bokmärker och applåderar innerligt.
2008-05-01

    Bodil Sandberg
Jag älskar den här..motståndet...viljan..hur förändrings vindar blåser och frihets fanor vajar mellan raderna..underbart stolt och vackert!!!!
2008-04-13

  Lena Renman
Som kvinna bär man alla kvinnors historia på något sätt och det här uttrycker du så väl här, upplever jag det som.
Inte är det lätt heller att befria sig från det man fått inlärt i celler och via modersmjölken.

\"Här står jag nu och försöker

befria mig från generationers börda.

Som om det vore min sak frigöra rötter.\"


Lena
2008-04-13

  isabel louise
vackert och mycket bra skrivet!
2008-04-11

  noname_realmind
Tänkvärt!
Och snyggt knåpat. :)

*applåd*
2008-04-11

  Michaela Dutius
\"Befria mig från generationers börda\"- så väl uttryckt
2008-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund