Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till Nils,


du, min hand finns alltid här för dig, även om den kanske är nån storlek för stor

grädde runt din mun

födelsedagsljus som blåses ut

dokumenteras på film

bionicle i plastförpackning


jag undrar ändå stilla,

om det är något som saknas

för dina ögon är lite rödkantade,

är det något som är trasigt?


kan bero på något som kallas dålig luftkonditionering

du kommer att förstå när du blir äldre


sen tänker jag

att jag vill visa

hur jävla underbar du är

att 8 år inte varit ett ögonblick större

så,

ändå sitter jag där med en tidning, hälften insjunken i något

ytligt

hälften utesjunken i mig själv,

snacka om att gå förbi verkligheten


ett skilsmässopapper

en dröm som gick itu

jag undrar om du också gjorde det

de nätter när de vuxnas värld rasade

på nedervåningen

gömde du dig under täcket och önskade på kärleken

att tillsammans

var något oförstörbart

så vill jag också tro,

ska du ta din hand i min och så kan vi hoppa tillsammans

och ropa ett sådant som aldrig ska gå sönder

din hand i min,

jag säger något om livet

du nickar tyst

din hand i min

min hand

är några storlekar för stor

för din,

moster är något större än ett blodsband nu,

jag tar på mig mitt liv

för att nästa gång fixa dig om,
nej, när du kommer

och dina ögon blinkar tårar och det där som gick sönder

i takt med att världen växte ifrån kärlek och förevigt

och drog upp plats för bråk,( även om det är okej nu

så antar jag att det trasiga tar upp sitt eko bakom rullgardinen)

fan vad jag ska svära en ed för förevigt

mellan dig och mig

det hela handlar om att tro. *






Fri vers av Blåklinten
Läst 538 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-04-11 16:40



Bookmark and Share


    mr cloud
vad sorgligt och starkt.
bra skrivet !
2008-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Blåklinten