Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Blabla :p


När bris blev dis

Det ligger ett dis över staden
och ingen vågar vänta på morgondagen
om det ändå vore så lätt

Hela ozonlagret,
hela IKEA-lagret
alla världens hål
verkar vägra att fyllas på

I tid och i otid
i nutid och dåtid
finns mindre och mindre tid
men ändå mer och mer

Imorgon och imorgon
men kanske inte i förrgår och igår
men i alla fall så länge jag kan känna att hjärtat slår

Att lyssna och höra är inte samma sak
säga och göra lever inte under samma tak
det gäller världens alla hörn
hur man än vrider eller vänder
och alla pratar om decennier

Vi vill varken se eller höra
bara förstöra och förgöra
bara gräva vår egen grav
helst långt från skog och lav

Det ligger ett dis över världen
även om vi inte vill medge det tär den
på alla människor och det är inte alls så lätt.




Fri vers av Namone
Läst 250 gånger
Publicerad 2008-04-12 11:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Namone
Namone