Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårens lov

 

Ingen stund så skön som denna

vårens gryning ren och klar

hur jag fröjdas hur jag glädjes

hur min själ går osårbar

solens glöd vid horisonten

himlahavet vid min strand

ingen stund så skön som denna

hjärtats lust och välbehag

 

Tröstegökens trolska stämma

vindens varma melodi

bäckens lättjefulla toner

som den ljuva symfoni

Herrens fagra örtesängar

dofterna ur jordens mull

själva livets lust och längtan

själva livets andetag

 

Bs-08

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 496 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-04-13 09:49



Bookmark and Share


  Quasimodo
Fint här i känslan coh för de bilder som skapas i naturens vagga!!
2008-06-17

    © Birgitta Wäppling VIP
Vacker text, rytmiskt och melodiskt som en sångtext... :)
2008-04-16

  Thommy
Imponerande vackert, hör till en av dina bästa tror jag, verkligen trevlig läsning. Stor applåd till dig.
2008-04-14

    Maria Malm
Pånyttfödelse och hoppfullhet..det är gott!
2008-04-14

  devilsangel
Precis så underbar känns våren...väldigt vackert beskriver du så man kan känna doften av utslagna knoppar...höra fåglarnas kvitter...men å andra sidan kan man höra det om man öppnar fönstret för här har våren kommit :))
2008-04-14

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Å vad skönt
2008-04-13

  Markattan
En härlig och gladlynt hyllning till den sköna vår.
2008-04-13

  Kristina Wallbing
Har just sjungt din dikt! Förutom mitt kraxande lät det underbart!
2008-04-13

  Hildegun Relefors
En hyllning till Gids rike, varför inte en gladpsalm?
2008-04-13

  prinscess VIP
vad vacker den ger hopp om en längtande vår
2008-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg