Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dandy

Den societet av androgyner
med elegant svajande gång
och tunga ögonlock
moraliserar om det behagfulla
vulgära och depraverande

De fromma samt
avantgardistiska dandyerna
De eleganta
som bär fram det androgyna idealet
i sina söttunga andetag

Fåfänga omhuldade överklassynglingar
från behagligt skyddade hem
spatserar lugnt och småleende
genom biblioteken

Munnar på det mousserande vinet
Hälsar med tungorna
smackande mot tänderna
”Bonjour, maître!”
”Bonjour, petit-maître!”

Kokett i hand med extravagant
tills han druckit sig kvick och sarkastisk
Allt har han låtit anpassa
efter sitt eget originella temperament




Fri vers av Liamet
Läst 334 gånger
Publicerad 2008-04-13 22:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Liamet
Liamet