Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är inte en av dem äkcliga krypande sakerna på marken... utan en ansiktsmask. Ville bara förtydliga det


Lögnens mask...

Se en mask lysande vit
med små vita kristaller som dekor
Fastän materialet består av svarta lögner
och oförglömliga svek
Förblir masken lika oskyldigt vitt

Ingen kan se igenom lögnens mask
Ingen kan se monstret
eller veklingen under...
Lögnens mask skyddar bäraren

Uppbyggnaden av masken tar år
och ingen vet när dem träder i kraft
Du kan gå in i folkmassor och bli beundrad
Ty masken är väldigt fager

Ingen ser under ytan
Ingen vet priset man får betala
För att bli maskens bärare
För att bli förevigt skyddad...

Masken är som en sköld mot omvärlden
en sköld mot den kalla, hårda sanningen
som inte många tål...
Masken kan skydda dig....

Du måste offra dig själv
allt du någonsin varit
Ljuga för dina närmaste och bli ensam kvar
Det värsta är... att du måste acceptera priset
För en gång en lögnare alltid en lögnare

Masken sitter förevigt kvar...
Lögnens mask... svekets mask
alltid den samma




Fri vers av Sikska
Läst 298 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-04-15 10:38



Bookmark and Share


    deb8
Tänkvärda ord och så sanna. Känner igen mig som fan under orden.
Snyggt beskrivet och bra slut..

Enda fördelen med masken är att den skyddar oss mot undergången och fyller sitt syfte, trots att den håller oss fågna i lögnernas träsk.
2008-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Sikska
Sikska