Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är en form av ironi att gå omkring och undra när allt egentligen handlar om att fråga


Det handlar om att existera

Det är inte ironin som sticker
det är besvikelsen
över alla
svek
hon utsatt sig själv för

Måste finnas en annan typ av väg
som inte är lika svårframkomlig
inte lika genomträngande svår

Men hon har hål i hjärtat som dödar henne bit för bit
fällor som får henne att undra och inte fråga

Han har hål i huvudet nu
det sticker inte och svider längre
det exploderar snarare
kanske är han också besviken
för att han var där och delade stig med henne

Han tror inte på revolutioner inom kärlek
inga snedsteg utan konsekvenser
inga konsekvenser utan handlingar

De skulle dansa vidare om båda var villiga att ge
mer än de söker
De skulle försöka att hela, läka och
fixa till, inte döda bit för bit

Hon har varit med och spelat spelet
lekt lekarna
förlorat hårt
Han håller stenhårt i sina pjäser
och spelar på säkra kort
vinner alltid

Kanske är allt förgängligt
och inte menat
han tror på högre makter, är vän med gud
medan
hon förlorade tron i spelet

De skulle kunna dansa i takt
vandra samma stig
luta sig mot varandra
om murar inte var så svåra att riva




Fri vers av mbl
Läst 377 gånger
Publicerad 2009-10-05 16:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mbl
mbl