Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Högsta chanslösa vinst

Är på jakt efter ord
återigen
febrilt sökande
och berusningen skördar offer
några få utvalda
har chansen att bli besatta
precis som på lotteri, drar någon högsta vinst
du blir aldrig
fri

högsta vinst
febrilt sökande
berusning

betraktaren blir mållös, känslolös och rädd
vet att besattheten
gör oss chanslösa

återigen kontaktlös
dimma
psykos
ångest
lögner
taggar utåt

återigen
mitt i mellan

frihet...
...tehirf

ingen betydelse längre
och verklighetsflykt på recept
föder besatthet
inte beslutsamhet

Högsta vinst
du blir aldrig mer fri
från det febrila sökandet

och egentligen vet du
att personer som jag
aldrig chansar
och egentligen vet jag
att verklighetsflykt
är lätt att se förbi
och egentligen finns det inget lätt sätt
att bli fri







Fri vers av mbl
Läst 333 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-09-24 17:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mbl
mbl