Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

antihero

 

 

den dagen kunde varit nästan vad som helst. men den ville nog vara någonting annat.

marken krängde i våldsamma cirklar, kastade sig längs människans djupa brant. hon föll handlöst igenom. en söm i det otydbara.

som finmaskig dimma. precis där det lossnar. man kan känna en nål nästan var som helst, men det gör bara ont när man verkligen ser den.

och hon ville vara där. som det tätaste rum i en bubblande glömska. vissa dagar följde hon även efter sig själv, bara för att se vart hon hade kunnat hamna.

hamn. det är där man lossar båtar och spränger skepp. urskiljer kartor, de skeppsbrutnas sånger. de försvinnandes skiss som skär sönder en värld. i alltför kompakta delar.

det var en dag i ett land med ett brustet hjärta. och hon visste, redan då, som fortsättningsvis. hon skulle kunna dö. mycket lätt.

 
Övriga genrer av Carlita
Läst 707 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2008-04-18 01:30Bookmark and Share


  DÅRADSONS
Riktigt bra skrivet.som det tätaste rum i en bubblande glömska.
den delen gillade jag. väldigt creativ
2008-05-11

  Thommy
Mycket fin text, gillas ivrigt.
2008-04-20

  Maria Ingridsdotter Viklund
en fantastiskt text att förlora sig i, vackert alstrat!
2008-04-18

  Anna Frölander
Det är något märkligt med den här texten (på ett bra sätt!) som jag inte riktigt kan sätta fingret på... Det är på något sätt ett större perspektiv än den enskilda människan som beskrivs, jag tänker mänskligheten, människans varande. Bilderna du ger framstår som uppbrutna, fragmentariska och det finns en känsla av att dels vara nära och i nästa stund en bit ifrån, en in- och utzoomning som överraskar mig som läsare! Jag tycker mycket om den här och kanske allra mest delen om hamnen:

/hamn. det är där man lossar båtar och spränger skepp. urskiljer kartor, de skeppsbrutnas sånger. de försvinnandes skiss som skär sönder en värld. i alltför kompakta delar./

Känns nytt det här, motför annat jag läst av dig, och det är också ett stort plus att du vågar prova nya grepp- tack!
2008-04-18

  isidore
Hypnotisk skärpa med vissa drag av Beckett, gällande vad jag uppfattar som en sakral galghumor.
2008-04-18

    Mr.painter
Oj så braa
2008-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Carlita
Carlita