Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

inatt är du det varmaste i min pupill

 

 

älskade,

jag har sett hur natten släpper dagen fri

hur solen alltid tar den åter

 

som det tätaste, det närmaste, det alltid lika långtifrån

det som ryms i mina ögons svarta skålar

 

och du kan sova lugnt inatt

för mörkret gör sig tidigt glömt

ännu sover du med solens varma vårben mot din kind

 




Fri vers av Carlita
Läst 1210 gånger och applåderad av 34 personer
Publicerad 2008-05-28 01:29



Bookmark and Share


  Antropofagen
och natten tar dagen, som tar natten, som tar dagen. Rubriken skriver agendan, "solens varma vårben" vidimerar den.
En alldeles särdeles läsvärd agenda.
2008-08-05

    Skye
Du skriver så jag tappar orden...

Det enda jag kan säga är att jag inte tycker att du ska byta ut skålar mot hålor!
2008-06-14

  ms. r ghazale 2
stark!
2008-06-09

  Laijza
Faktiskt,
tilltalar den mig. det enda som jag konstruktivt kan säga är byt ut \"skålar\" mot hålor\"
f.ö är känslan enorm och stillsam i dina rader. Fint!
2008-06-09

  inutimonster
ja, oerhört romantisk och sensuell och varm. bokmärker med ett leende.
2008-06-03

  Thommy
Tyckte mycket om den, riktigt bra skrivet.
2008-06-01

    ej medlem längre
vackert!
2008-05-30

    ej medlem längre
mmmm...titeln är ljuvlig och texten ångar om värme:)
Vacker!
2008-05-28

  Ola Rydberg
Riktigt bra rakt igenom
2008-05-28

    Melona
Riktigt vackert det här
och med en otrolig känsla och skönt språk!
Tack!
2008-05-28

  Erik L
Riktigt vackert och ömt skrivet. Tycker att du har lyckats bra med denna dikt.
2008-05-28

  isidore
du skriver så kvinnligt det kan bli, så vackert det kan bli
2008-05-28

  Maria Zena Viklund
hur jag inläser hopp i denna, så vackert skrivet och bara älskar överskriften, applåd o bokmärke!
2008-05-28

  Larz Gustafsson VIP
\"älskade,

jag har sett hur natten släpper dagen fri

hur solen alltid tar den åter\"

Mycket fina rader som andas triumf och hopp.
2008-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Carlita
Carlita