Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

hjärtat vet saker, det talar vi inte om.

 

you have to speak to me some other way.

han fyller mig med nya ord, bokstäver på breddgradsspråk. darrar mina rasselben, mitt hjärtas välvda port. och jag är så tömd på ord, att jag nästan kan tro att de saknas. men vi lever inte så härute, det ska vara mainstream. att hjärtat vet saker, det talar vi inte om.

 

söndagar är brevdagar.

jag vecklar ut arken. alla de blåa breven, som bara årtionden tidigare varsamt vikits ihop. vartenda ett bär märken från de platser där vi aldrig varit. det slår mig, vi måste varit nästan överallt. mon ami, har vi varit någonstans?

 

ett ofärgat öga.

han är speglingar. den svartaste punkten i min pupill. att vara närmast skummet, för nära. och hur du sänker blicken över ett stort, blått, regnigt ark.

 

jag vill.

jag vill andas inom den som gör mig levande. bulta inom den som gör mig ont. kan kan kan inte förstå vad det är jag tänker. vad det är jag hör mig säga. mitt hjärta bultar som en slägga. jag vill andas inom den som gör mig varm.

 
Fri vers av Carlita
Läst 985 gånger och applåderad av 31 personer
Publicerad 2008-10-14 02:07Bookmark and Share


    Trast
Ja, vackert. En intensitet i längtan, samtidigt som där finns en mildhet jag alltför sällan åstadkommer själv. Fastnade särskilt för söndagsavsnittet.
2009-02-02

  Pah
jag kan inte förstå att jag inte kommenterat den här tidigare. kanske var jag bara tyst läsande utan ord. brukar ju vara så ibland. den här formen är underbar, och passar dig perfekt. släng ut en mening och poetera under den. små korta, en hel känsla. me loves it, och jag vill att du skriver oftare, men vi har alla våra perioder av något. saknar dina ord, c.
2008-11-19

  ulli
"jag vill andas inom den som gör mig levande. bulta inom den som gör mig ont."

oh så snyggt. oh så snyggt. din dikt tar mig med i en annan värld.
tycker om dina avhuggna meningar med kommatecken, det blir sånt liv i dikten, sånt flyt, mystiken, passionen.. snyggt snyggt.
2008-11-19

  utstött
Helt underbart att läsa. Du är en riktig poet!
2008-11-18

  Nova-Liv
mycket bra skrivet
2008-10-15

  deb8
Underbar text med varierat språk. Tycker om rubrikerna som avdelar dikten. Tyckte att punkterna störde flytet i texten eller att det kanske skulle varit stor bokstav efter varje punkt, vet inte men tänkte på det, men bara en parentes på en bra text!
2008-10-15

    Lindizz
Mycket mycket fint skrivet!
2008-10-14

  J P VIP
"det slår mig, vi måste varit nästan överallt. mon ami, har vi varit någonstans?"

fantastisk iaktagelse...
När vet man om man varit någonstans, först efter när man tittar tillbaka kanske
2008-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Carlita
Carlita