Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fjärde våningen II

 

 

jag vill tillbaka, tillbaka där det började. tvinga mig att gå på sjöarna där isen är som svagast. 

låta tidens finger sprätta undan spåren, stygnen på din mammas mage. föreställer mig att se dig långsamt krypa samman, vila vila i ditt vingkött, stilla andas i den första formen av ett lugn.

för det var längesedan trappsteg. längesedan fotsteg. längesedan röster av musik på fjärde våningen.

pulsarna bränner, jag vill tillbaka. men sjöarna har lossat och nu gråter de igen, spelar psalmer för en fjärilspojke i den döda graven.

 




Fri vers av Carlita
Läst 822 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2008-08-04 13:12



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
Vackert skrivet. Symbolspråket är både djupt talande, och tilltalande. Spännande och uttrycksfullt.
2008-09-16

  Maria Ingridsdotter Viklund VIP
"pulsarna bränner, jag vill tillbaka. men sjöarna har lossat och nu gråter de igen, spelar psalmer för en fjärilspojke i den döda graven"

mycket vackert!
2008-09-06

  Pah
åhh. c-muffinwoman!! andra och fjärde stycket ska vara själva. dansa i en egen dikt. underbart. ja, jag försvann. jag är tillbaka. vill du skriva lite mer kanske. en Fjärde våningen III? det börjar bli dags snart. du är grym, men du skriver för sällan nu för tiden..
2008-08-27

  Död Mans Hand
får nästan lite Gardellsk känsla av ordvalen. Men jag kanske helt e ute och seglar där. Gillar tunn (genomskinlig) is och längtan tillbaks till något skört kanske oförstört eller ofött...

Intense! som man säger på ren svenska
2008-08-12

    ej medlem längre
du e så bra!
2008-08-05

    wilja
åh, stark igenkänning i de första raderna, tror säkert detta är en allmängiltig känsla. texten retrospektiv men också påtagligt närvarande i nuet på samma gång. du har lagt en enkel och okomplicerad form här tycker jag och lägger största krutet i innehåll och bildspråk. fina strofer och ordval. 'vingkött'...
intresserande avslut också..men jag tror att jag bara låter tanken löpa vidare nu, lyssnandes efter sakrala toner till en fjärilspojke.. tackar, tackar.
2008-08-04

  J A Nicander
Likt manus till en svart vit Bergman film, förtrollande oc h mystiskt.
2008-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Carlita
Carlita