Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vår älskade, älskade sommarstuga skulle förtjäna en betydligt mycket bättre dikt, men jag skriver direkt ur hjärtat när det handlar om Gullvik och då blir det som det blir. <3


Mitt paradis på jorden

En sommarlovsmorgon i slutet av juni
Morgondaggen
eller regnet från i natt
ligger kvar på grässtråna

Blicken min vilar på
den lätt krusade vattenytan
och på stjärnhimlen
som inte finns,
för i norrland har vi midnattsol

Sanden
den där icke-kritvita,
icke-finkorniga
som blir kall och fuktig
framåt kvällen
silas mellan utsträckta fingrar

Den lilla, lilla stugan
min egen
nästan
med bäddsoffan
med den urgamla radion
med golvytan på fyra kvadrat ungefär
med friheten

Och havet
Det mörkblåa, alltför kalla om du frågar mig
Det jag kan sitta i timmar och titta på
När solen går ner bakom bergen
Och den rosa himlen speglas i vågorna

Att kunna ta båten och köra bort från allt
och bara känna vinden i håret
och vattenstänket i ansiktet

Jag älskar det
Älskar
Älskar
Älskar
Det där o-perfekta, som är helt perfekt för mig
Och du må kalla mig fånig
drömmande
Men idyllen kommer till liv
I en sommarstuga på tallstigen, Gullvik
Också kallat
Min fristad, mitt paradis på jorden




Fri vers av RutigKjol
Läst 598 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-04-19 18:19



Bookmark and Share


  Lia-Lej
Tag vara på ditt paradis , se regndropparna på grässtråna precis som du gör!! Du kommer att bli mycket rik... Bra fångat.
2008-05-01

  pinkbubblegum
Så fint. :) Jag kan faktiskt säga att det ser underbart ut där. (Har faktiskt sett dom fina bilderna! (a) :D)<3
2008-04-22

  Larz Gustafsson VIP
Själva ordet \"midnattssol\"...Bara det är ju poesi i sig!

Lycklig du som kan sitta så.
2008-04-19
  > Nästa text
< Föregående

RutigKjol
RutigKjol

Mina favoriter
En narr i sorgsen takt.