Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

jimmie

 

 

det finns inga sätt att kommunicera med dig. du är ett vakuum, en dimmig plats som jag inte kan tyda. du finns ingenstans där man syns. men denna texten är till dig.

jag kanske inte kan säga exakt hur det känns, för jag vet det inte ännu. men jag vill skriva något om hur trasigt allting är när du inte är här. hur tankarna spänner på oläkta platser, hukar vid dagarnas svarta kant.

för jimmie, de säger att du har varit borta i över en vecka nu. och det är kanske sant för jag kan inte se dig. jag skriver ditt namn, vill googla mig fram till en plats där jag vet att du finns. se dina fotspår, över en mycket blank yta.

men tiden har tömt sig, lossnat från sitt eget ur. du finns ingenstans. och jag känner det omätbara i att a l l t i n g står stilla. en rekommendation i det tysta om att vi aldrig får dröja för länge. innan vi är där. jag tänker även på hur det är att lära känna människor på riktigt. att känna smärtan.

jag vill trä vår stund på en läkande lina. ett halsband som värmer där annat känns kallt. för jag har någonting som buktar ut, jimmie. ett svetsat sår som vrider utåt, även inåt. det är så svårt att andas när de letar efter dig på alla platser där jag vet att du inte vill vara.

och jag trär den stunden på ett halsband, håller färgerna i mina trötta händer. hastigt, som om allting hängde på det. ett tunt band av rädslans motpol.

men det är rädslan som faller genom natten, möter sommaren. bryter ut bland stadens blommor och på min balkong. det finns nu en mycket djup krater som slog ut där inatt. ett hål av saknad på min balkong.

ännu ett försvunnet ansikte. du möter grovkornigheten, det sparsamt upplösta fotografiet. jag känner inte igen dig där. din bild i tidningarna, den gör dig inte rättvisa. jag vill inte att folk ska kunna ta på dig såhär.

det är inte bara det att ditt försvinnande oroar mig. det är en ständigt närvarande känsla, en sprängande rädsla som finns överallt. inom mig vet jag, att detta är inte du.

och var är du. dagarna flyter in i varandra, spelas upp med en scen där du inte finns med. och du är så bra på att finnas med. det finns så många andra som inte finns med men som ändå är där. tusental, det tycks mig tusental. och alla dessa människor som ska röra sig samtidigt, genskjuta tiden som bitvis har lossnat. jag står i mitt eget rum och vet att du har målat en fond på dessa väggar. hällt dina färger i sorgens brunn.

och allting rinner över, jimmie. tiden natten världen allt. bakom mina ögon finns dammar av gråt. och det har bildats ett mycket stort hål. en sista utpost. en krater av saknad på min balkong.

 
Övriga genrer av Carlita
Läst 1189 gånger och applåderad av 35 personer
Utvald text
Publicerad 2008-04-20 12:39Bookmark and Share


  Pah
jag undrar om du förstår. att du i princip var först med att skriva på detta sätt. och att de som följer bara är skolan. iaf för mig. och jag saknar dina texter och din musik så det nästan får mig ut på min blkong. dessa balkonger. så visande för livet i den moderna människan/poeten. vi kan ta det trygga klivet ut där. för där får vi undra hur vi vill. och jag är smäckersliskig men art garfunkel är barnsången. brigth eyes är barnsången om det lilla barnet i den vuxna. den långa flykten/resan. inuti händer mer än vi ser. men utanpå står tiden still. och männismkor försvinner. kanske till och med fysiskt. jag älskar den här. har missat den och vill den en egen kväll på söders höjder. en kopp glögg på midsommar. för dess uttal. ett rivjärn på betong. för gnistan och det där stendammet. för att påminna oss om lungor och dödlighet. jag har bestämt mig för att sliuta röka. fyller 33 snart. och det finns inget vackert i att lida med cigg. tack
2009-07-12

    ej medlem längre
Altså jag är riktigt riktigt imponerad av detta. Så många perfekta formuleringar. Och jag bara önskar att jag hade samma förmågaa.
Den är så bra, sorglig, äkta, sann, vacker så jag vet inte vart jag ska bli av.
2008-08-06

    Pistence
fan. förlåt. man ska inte svära. det är sådant här jag vill tapetsera väggarna med.
2008-08-01

  mysanpysan
tjusigt, läskigt, spännande

intimt
närvarande

jag läser
pustar ut

undrar över jimmie
2008-07-25

  Sladjana Zubcevic VIP
Smärtsamt vackert!
2008-05-24

  Frida Blom
Jag glömmer att andas när jag läser denhär.
2008-05-15

  Trubbel
det här är den mest gripande text jag läst på länge. omtumlande, känslosam och vacker i sin sorg.
jag hinner inte skriva något konstruktivt till din text, jag var bara tvungen att snabbt skriva en kommentar om hur din text verkligen når hela vägen in i mitt hjärta. den berör på djupet.
2008-04-21

  Anna Frölander
otroligt naket och nära skrivet, du har en närvaro där både känslor och något mer resonerande tankar får plats, utan att det blir spretigt eller tappar kraft. Det är som att läsa om allt som kan försvinna, allt som har försvunnit fastän att du skriver till en person, en specifik händelse. Det är stort, när orden når ut över det enskilda, när det lyfter. Som i detta stycke:

\"ännu ett försvunnet ansikte. du möter grovkornigheten, det sparsamt upplösta fotografiet. jag känner inte igen dig där. din bild i tidningarna, den gör dig inte rättvisa. jag vill inte att folk ska kunna ta på dig såhär. \"

Tack så mycket!
2008-04-21

  devilsangel
Jag ryser av välbehag och ollust...smärta och njutning...En helt underbar text som biter sig fast...Tårarna bränner och jag känner igen både innehåll och annat :) Bokmärker!!
2008-04-21

    Lindizz
välskriven stark text. bra!
2008-04-20

  J A Nicander
Jimmie har absolut någon som sakanr honom så väldigt och så intensivt. Alla de vackra, längtande och sörjande ord, som inte helt kan förstås pga det sammanhang de hör hemma i, men kanske inte uppstått i än.Ordvalen tycks smeka fram ledsenhet, besvikelse och tårar på ett sätt som lämnar en lika förbryllad som fascinerad. närvaorn i texten gör att jag nästan kan se Jimmie framför mig och er båda i ert avståndsfulla sökande kanske.

En text som berör på djupet i såväl sinne som hjärta. Tack för den öppenhjärtlighet du förmedlar i din text!
2008-04-20

    Mr.painter
Kanon
2008-04-20

  Erik L VIP
Väldigt stark och väl skriven text!
2008-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Carlita
Carlita